Αγροτικά θέματα


Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου


Την Δευτέρα 6/2/2017 στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεχθήκαμε την επίσκεψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν) κ. Νταλακογιώργου Αντώνη, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των ναυτεργατών και σύσσωμου του Π.Ε.Ν.Ε.Ν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τόνισε δε πως ο αγώνας των αγροτών θα τελεσφορήσει μόνο όταν όλες οι κοινωνικές ομάδες κάνουν κατανοητό πως τα αιτήματα είναι κοινά σε όλες τις εργατικές τάξεις και κατ' επέκταση ο αγώνας για να επιτευχθούν θα πρέπει να είναι και αυτός κοινός.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι δράσεις των συλλόγων σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τον αποκλείουν από το να παράγει. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά για να δώσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει με τα μνημόνια, μας διώχνουν απ την γη μας, απ' τα χωράφια μας και μας κάνουν επαίτες των Βρυξελλών .

Καλούμε όλους τους κλάδους των εργαζομένων, τους επιστήμονες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους συνταξιούχους, να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους και τους αγρότες να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα να δώσουν μάχη για την επιβίωση τους αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό.
Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και θα ανακοινωθούν κοινές δράσεις ανά νόμο.

Δεν θα χαρίσουμε τη γη των πατέρων μας ούτε θα ξεπουλήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Θα μας βρουν απέναντι στα μνημονιακά τους σχέδια όλους μαζί σαν μια γροθιά.

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου