ΔΗΜ.ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σπάρτης


H εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σπάρτης


Μήνυμα ενότητας και νίκης της παράταξης έστειλε, χθες (5/2/2017), ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Σπάρτης.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες και υπογράμμισε τη σημασία των προβλημάτων των αγροτών, ειδικά σχετικά με το νέο ασφαλιστικό που καταλήγει όπως είπε να είναι «ένα επιπλέον αβάστακτο φορολογικό βάρος».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά σπρώχνει τη χώρα στην άκρη του γκρεμού. Και, παρά τις ευθύνες των εταίρων, ζωντανεύει τους δαίμονες του Grexit με τις καθυστερήσεις, τις αντιφάσεις, την αναξιοπιστία και τη διγλωσσία της.

«Βασική προϋπόθεση για να αλλάξουν τα δεδομένα και να επανέλθει η ελπίδα για τη χώρα είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Η πρόταση και δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια Συμφωνία Αλήθειας στη βάση ενός ρεαλιστικού οδικού χάρτη.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτούν σοβαρούς πολιτικούς και μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάταξη της χώρας που βασίζεται στο τρίπτυχο, μείωση φόρων, μείωση δαπανών, μεταρρυθμίσεις με αποτελεσματικότερο κράτος, στην υπηρεσία του πολίτη.

Τόνισε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της ΝΔ για:

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια.

- Μείωση του συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29 στο 20%, επίσης σε δύο χρόνια.

- Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από 15% σε 5%.

- Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24 στο 13%.

- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε τέλος στην Λακωνική του καταγωγή εκφράζοντας τη πραγματική του συγκίνησή του που βρέθηκε στη Σπάρτη.

Κατά το Σαββατοκύριακο ο κ. Κουμουτσάκος είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε:

- Με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα με την οποία συζήτησε για τα μεγάλα έργα υποδομών  στην περιοχή και ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς για το ζήτημα του - επί μακρόν σχεδιαζόμενου - αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης, το οποίο παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

- Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο σχετικά με το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και το πρωτοποριακό πρόγραμμα πλήρους φροντίδας «βοήθεια στο σπίτι».

- Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Γεώργιο Μαρουδά σχετικά με τα θέματα προστασίας των πολιτών.

- Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Νικόλαο Προκοβάκη για τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για την ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής.

- Με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού χυμών «Λακωνία», κ. Σπύρο Παπαδάκο για τα προβλήματα των πορτοκαλοπαραγωγών με έμφαση στα ζητήματα φορολογίας, χρηματοδότησης, αλλά και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τις καταστροφές στην παραγωγή, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

- Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες νομού Λακωνίας κ. Τάκη Αλεξανδράκη για τα προβλήματα των ΑμεΑ στην περιοχή και το έργο του πολύ δραστήριου Σωματείου.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.