Επερώτηση για την Κάρτα του Πολίτη.


  

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης για την Κάρτα του Πολίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

10/6/2011

Ο κ. Αποστολάκος επανέλαβε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην προοπτική καθιέρωσης της συγκεκριμένης Κάρτας, όπως αυτή έχει διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του κατά τη περυσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Βουλευτής υποστήριξε πως «η σχεδιαζόμενη κυβερνητική ρύθμιση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, επειδή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, πλήττοντας συγχρόνως την προσωπικότητα και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Αποστολάκος επικαλέστηκε την αντίθεση και τις επιφυλάξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτές εκφράστηκαν και σε σχετική της Ανακοίνωση. «Στην Ανακοίνωση γίνεται λόγος για ασάφεια, αντίφαση, σύγχυση και αποκαθήλωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Σας λένε ουσιαστικά, πως η Κάρτα του Πολίτη είναι αντισυνταγματική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Αποστολάκος χαρακτήρισε περιττή τη συγκεκριμένη Κάρτα, όταν ήδη υπάρχουν η αστυνομική ταυτότητα, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ. Τόνισε πως δεν χρειάζεται μία πρόσθετη Κάρτα που θα επιδεινώσει κι άλλο τη γραφειοκρατία, θα φέρει νέες δαπάνες και επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες. «Γιατί το κάνετε; Ποια είναι τα κίνητρά σας; Ποιο θα είναι το κόστος, σε μία δύσκολη δημοσιονομικά συγκυρία για τη χώρα;» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο Βουλευτής στα μέλη της Κυβέρνησης.

«Το έλλειμμα στην πολιτική σκέψη που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές ενέργειες είναι χειρότερο κι από το δημοσιονομικό έλλειμμα. Εάν επιμείνετε στην Κάρτα του Πολίτη, θα είναι καταλύτης στην περαιτέρω διάρρηξη του εθνικού και κοινωνικού ιστού της χώρας. Θα εισάγετε από το παράθυρο τον Δούρειο Ίππο της κατασκόπευσης των Ελλήνων πολιτών. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Δεν έχετε την πολιτική, κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να το πράξετε» τόνισε ο κ. Αποστολάκος.