10/1/2017


Σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας για τις πρόσφατες χιονοπτώσεις - Αποτίμηση και αντιμετώπιση προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία


Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Τζανετέα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας, παρουσία των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε Λακωνίας, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των προβλημάτων που προξενήθηκαν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας αντιμετώπισε αποτελεσματικά την κατάσταση που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε συνεργασία με τους Δήμους και την Αστυνομία ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Με συντονισμένες προσπάθειες η εθνική οδός Σπάρτης-Τρίπολης παρέμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης, καθώς επίσης και ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο με ελάχιστες εξαιρέσεις ορεινών τμημάτων.

Επίσης, στα πλαίσια της συνάντησης, προγραμματίστηκαν οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας που πιθανόν προκύψουν από τον παγετό και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για την λήψη  των απαραίτητων μέτρων.