«Στεφανιαία νόσος και εγκεφαλικό επεισόδιο» στα Παπαδιάνικα Λακωνίας.


 

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού κτιρίου στα Παπαδιάνικα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Στεφανιαία Νόσος & Εγκεφαλικό Επεισόδιο».

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Μονεμβασίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και ο Σύλλογος Απανταχού Μονεμβασιτών.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός Καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας.

Μίλησαν επίσης ,ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. Βασίλης Σπανός και ο Επιμελητής Καρδιολογικού Τμήματος ΠΓΝΜ «Έλενα Βενιζέλου» κ. Κωνσταντίνος Θωμόπουλος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο τ. Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ και Αντιπρόεδρος του συλλόγου των απανταχού Μονεμβασιτών κ. Γεώργιος Κιοσές.

Όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ ο καθηγητής έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για το σωστό τρόπο άσκησης και διατροφής, όσο και για το πώς πρέπει να αξιολογούμε διάφορα συμπτώματα που νιώθουμε για να προλάβουμε τυχόν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Βουλευτής κ. Αποστολάκος Γρηγόριος , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Βουνελάκης Γιώργος, Κολλιάκος Ιωάννης και Σουρλάς Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλειφέρη Παναγιώτα, Τσαφατίνου Κατερίνα, Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος και Νικολινάκος Παναγιώτης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Καρούνη για το φωτογραφικό υλικό.