Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου


Ενημέρωση σχετικά με πραγματοποίηση Άσκησης Αντιμετώπισης Σεισμικού Συμβάντος



Την Παρασκευή 9-12-2016, στα πλαίσια του προγράμματος διεξαγωγής προληπτικών ασκήσεων αντιμετώπισης συμβάντων ατυχημάτων – καταστροφών που επιτάσσει το σχέδιο “Ξενοκράτης”, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποίησε συνδυαστική δια-υπηρεσιακή άσκηση μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση συμβάντος ισχυρού σεισμού στην πόλη της  Σπάρτης.

Η άσκηση σχεδιάστηκε σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Σχεδιασμού, Διεξαγωγής και Αποτίμησης Ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας  και τις σχετικές οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Η άσκηση διεξήχθη σε όλες τις σχολικές μονάδες Α΄βαθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της Σπάρτης με επίκεντρο το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης και όπως διαπιστώθηκε ήταν αρκετά χρήσιμη και επιτυχής.

Συμμετείχαν όλοι οι προαποφασισμένοι από την ομάδα σχεδιασμού εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΑΔΠΔΕ&Ι, η Δ/νση Α΄βαθμιας και η Δ/νση Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης, το ΕΚΑΒ Σπάρτης, η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λακωνίας, η ΔΑΕΦΚ, οι εθελοντικές οργανώσεις ΕΟΔ και ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ, και η ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Σπάρτης.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας