Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνα Σπάρτης


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό Σπάρτης.


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του Ιερού Επιταφίου του.


Επίκαιρα μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, ο οποίος τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την ανάγκη για άμεση απαλλαγή από ο,τιδήποτε φθείρει την αγνότητα της ψυχής και οδηγεί σε αδιέξοδους δρόμους.


Επίσης επισήμανε ότι πραγματικό νόημα στην ύπαρξή μας δίνουν μόνο η χριστιανική ζωή και η πνευματική επαφή με τον Τριαδικό Θεό.

Με την ολοκλήρωση του Πανηγυρικού Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχήθηκε όλη η Ενορία να έχει την ευλογία και την προστασία του τιμώμενου Αγίου.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη των θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Μυστρά του οποίου ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι Πολιούχος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο τέως Δήμαρχος κ. Χρήστος Πατσιλίβας και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης.

=====