Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Το μήνυμα του Δημάρχου Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Εθνών, μέσω της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε να θεσμοθετηθεί η 3η Δεκέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ ήταν και παραμένει ένα ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί, η Ε.Ε και οι Κυβερνήσεις των κρατών - μελών πρέπει να προχωρήσουν σε άμεσες θεσμικές τομές, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ, που αντιστοιχεί στο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκ των οποίων το 80% ζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Χωρίς να αγνοούμε ή να παραγνωρίζουμε τις βελτιώσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να τονίσουμε ότι απαιτούνται βέλτιστες και ταχύτατες λύσεις, που θα ανακουφίζουν και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ, αλλά κυρίως θα διαμορφώνουν συνείδηση μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη, σεβασμό και αξιακό πολιτισμό.
Ως Δήμος Ευρώτα έμπρακτα προσπαθούμε παράλληλα με τις επετειακές εκδηλώσεις και τους ισχυρούς συμβολισμούς της 3ης Δεκεμβρίου, να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας ισότιμης κοινωνίας.
Μια κοινωνία πολιτών, όπου στο Δήμο Ευρώτα με την ευκαιρία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2017 θα μας δοθεί η δυνατότητα με πολυεπίπεδες δράσεις να αναπτύξουμε τις πολιτικές που απαιτούνται για την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ.
Πρέπει όμως και η Πολιτεία να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί και τις πολιτικές-νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γρυπιώτης