Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν σαράντα έξι (46) άτομα, προσήχθησαν εκατόν έξι (106) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια εξήντα ένα (761)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα ένα (571) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα δύο (292) παραβάσεις
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε καταστήματα στην Αργολίδα, μία περίπτωση κλοπής ποδηλάτου στην Κορινθία και μία περίπτωση κλοπής σε οικία στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και 200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 9.11.2016 έως και 14.11.2016, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια εξήντα ένα (761) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια ένα (601) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα (160) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εβδομήντα ένα (571) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έξι (106) άτομα, από τα οποία εξήντα τέσσερα (64) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα έξι (46) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
    Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
    Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
    Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
    Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
    Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, οι οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
    Ένας (1) ημεδαπός και μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
    Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.
    Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Πέντε (5) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:
    Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε καταστήματα ημεδαπών, που είχαν γίνει την 26.10.2016, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος ενός (1) 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
    Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής ποδηλάτου ημεδαπής, που είχε γίνει την 4.11.2016, στην Κόρινθο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο (2) ανήλικοι, ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ το αφαιρεθέν ποδήλατο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
    Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 17.8.2012, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 40χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα επτά (287) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και διακόσια (200) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Αργολίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.