Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή


Εντοπισμός μεταναστών στα Αντικύθηρα και μεταφορά τους στην Νεάπολη Βοιών

(φωτο αρχείου)

1/11/2016

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες (31/10/2016), η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από σκάφος (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στα Αντικυθήρα.

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ κατόπιν ερευνών από στέλεχος της οικίας Αστυνομικής Αρχής, εντοπίστηκαν στην περιοχή “Ξηροποτάμου” βορειοανατολικά ν. Αντικηθύρων περίπου σαράντα πέντε (45) αλλοδαποί.

Οι ανωτέρω, πρόκειται να μεταφερθούν πρωινές ώρες σήμερα (1/11/2016) με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732 στην Νεάπολη Βοιών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κυθήρων. Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

==============

νέα ενημέρωση

Πρωινές ώρες χθες 1/11/2016, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, κατέπλευσε στα Αντικύθηρα από όπου επιβιβάστηκαν οι εξήντα πέντε (65) πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην περιοχή “Ξηροποτάμου” βορειοανατολικά ν. Αντικυθήρων βραδινές ώρες της 31/10/2016.
Το  “ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” κατέπλευσε, μεσημβρινές ώρες χθες 1/11/2016, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών από όπου οι ανωτέρω αλλοδαποί προωθήθηκαν σε κατάλληλο χώρο του Δήμου Μονεμβασιάς, ενώ έντεκα (11) εξ' αυτών μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Νεάπολης και τέσσερις (04) στο Νοσοκομείο Μολάων για προληπτικούς λόγους.

Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή