Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


H Δοξολογία για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Σπάρτη - Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος είναι και Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέσθηκε το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, Δοξολογία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ακολούθως αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την οποία εκφράστηκε η υπόσχεση ότι το Σώμα θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του με αυταπάρνηση και με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και την τήρηση της νομιμότητας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος στην προσλαλιά του ευχήθηκε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε με σωματική υγεία και ψυχικό σθένος να μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Επίσης ευχαρίστησε το σύνολο της αστυνομικής δύναμης του Νομού για τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες που σημειώνουν αποδεικνύοντας διαρκώς την ετοιμότητα και την ικανότητά τους.

Στη Δοξολογία παρευρέθησαν, εκτός από αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Μαρουδά, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του τόπου.