Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας


Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, με την παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μετάλλια ανδραγαθίας σε επτά αστυνομικούς για έξοχες πράξεις.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έως και την 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ : Την 20η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης Δοξολογία για τον εορτασμό της ημέρας αυτής.