34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Σπάρταθλον 2016

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, με την τελετή βράβευσης των δρομέων, ο 34ος αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ".

Η πόλη της Σπάρτης, από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, βρισκόταν σε ρυθμούς "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ", διοργανώνοντας εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στα πλαίσια του αγώνα σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκδηλώσεις στο Παραποτάμιο Δημοτικό πάρκο, στον ιστορικό Ευρώτα, όπου οι μαθητές ενθουσιασμένοι ήρθαν, για πρώτη φορά επαφή με τα αρχαία αθλήματα και ενημερώθηκαν για τη Σπαρτιατική Αγωγή.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, η πόλη παρέμεινε "ανοιχτή" μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ο κόσμος διασκέδαζε περπατώντας στο προσωρινά πεζοδρομημένο κέντρο της Σπάρτης.

Πλήθος κόσμου βρίσκονταν από νωρίς στο άγαλμα του Λεωνίδα, για την υποδοχή του πρώτου Σπαρταθλητή, ο οποίος έφτασε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας Δημοτικοί Σύμβουλοι υποδέχονταν κάθε έναν αθλητή, που τερμάτιζε, δίνοντας τους να πιουν νερό από τον Ευρώτα, ένα αναμνηστικό  και τοποθετώντας τους στο κεφάλι ένα στεφάνι ελιάς, όπως οι αρχαίοι πρόγονοι. 

Αποκορύφωμα, η Τελετή λήξης του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2016, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η συμπατριώτισσά μας, δημοσιογράφος Σταυρούλα Χριστοφιλέα μαζί με την Αντωνία Δόγα, η οποία βοήθησε με τη μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα.

Στην Τελετή συμμετείχε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Σαράντου Κανελλάκου, που μας ταξίδεψε μουσικά, παίζοντας ενορχηστρωμένα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

Βραβεία και αναμνηστικά δόθηκαν στους τρεις πρώτους άντρες Σπαρταθλητές, αλλά και στις τρεις πρώτες γυναίκες Σπαρταθλήτριες.

Ξεχωριστή παρουσία της βραδιάς αποτέλεσε και ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Παύλος Μάμαλος, τον οποίο βράβευσε ο Δήμος Σπάρτης ως ένδειξη τιμής, ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της μεγάλης διάκρισης στους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016.

Αναφορά έγινε και στους δυο Σπαρτιάτες, τον Αναστάσιο Τσουλόγιαννη και τον Κώστα Λαμπρινό, που με τη συμμετοχή τους και το τερματισμό τους, έκαναν έναν ολόκληρο Δήμο, το Δήμο Σπάρτης περήφανο.