Σπάρταθλον : Στα βήματα του Φειδιππίδη


Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 34ου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Hotel Αμαλία, έγινε η ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για το 34α «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Φέτος ο διεθνής αγώνας κλείνει 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο των υπεραποστάσεων.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Διεθνή Συνδέσμου Κωστής Παπαδημητρίου, τόνισε πώς η διοργάνωση του αγώνα, βρίσκεται στο «τέλος της» καθώς εδώ και αρκετό καιρό, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές, που ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Η προετοιμασία για την διοργάνωση του 34ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είχε ξεκινήσει μετά την τελετή απονομής της περσινής διοργάνωσης.

Ρεκόρ αποτελούν οι 700 υποψηφιότητες των αθλητών και αθλητριών που επιθυμούσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά το υψηλό κύρος του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ παγκοσμίως.

Η αρχική λίστα των 400 εγγεγραμμένων δρομέων που προέρχονται από 52 χώρες, μειώθηκε σε 380 λίγο πριν τον αγώνα, μετά από κάποιους αναμενόμενους, φυσιολογικούς τραυματισμούς. Εξαιρετικά επίπονη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης της ξενοδοχειακής υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 10 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα δουλεύουν ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη του αγώνα. Ο Πρόεδρος του Διεθνή Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» Κωστής Παπαδημητρίου τόνισε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που κρύβει ο αγώνας.

Μεταξύ αυτών είναι, το μεγάλο μήκος της αποστάσεως των 246 χλμ, οι καιρικές συνθήκες που ποικίλουν κατά την διάρκεια του αγώνα και τέλος οι χρόνοι διέλευσης από τα σημεία ελέγχου.

Επίσης προσκάλεσε τους Δημοσιογράφους να παραστούν στην εκκίνηση του αγώνα που θα γίνει ως είθισται, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μεγάλους πρωταγωνιστές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου πρωτίστως ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκ μέρους των αθλητών και του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράστασή του. Στην συνέχεια χαιρέτησε με ενθουσιασμό την συνεργασία με τον φετινό Χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ και ΕΡΑ Σπόρ, καθώς και τα παρευρισκόμενα ΜΜΕ. Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Απο το γραφείο Τύπου Του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»