Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΣυνελήφθησαν πενήντα τέσσερα (54) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια ενενήντα τέσσερα (794)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα οκτώ (248) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού και -900- τεμάχια τσιγάρων κενού περιεχομένου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 12.9.2016 έως και 15.9.2016, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα τέσσερα (794) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ογδόντα ένα (581) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκατρία (213) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα, από τα οποία εβδομήντα δύο (72) ήταν ημεδαποί και σαράντα επτά (47) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα τέσσερα (54) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

     Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης, του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για ληστεία και αρπαγή.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
     Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
     Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
     Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
     Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
     Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
     Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
     Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
     Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
     Οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
     Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
     Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
     Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
     Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
     Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παραβίαση της Νομοθεσίας περί αιγιαλού.
     Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα έξι (246) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

     Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -87- γραμμαρίων, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -844- γραμμαρίων και -900- τεμάχια τσιγάρων κενού περιεχομένου, στην Αργολίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.