Δήμος Μονεμβασίας


Δήμος Μονεμβασίας : Ανακοίνωση για τις ζημιές από την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 7-9-2016


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση για τις ζημιές από την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 7-9-2016

         Σας ενημερώνουμε ότι έγιναν από τη  Δημοτική Ενότητα  Μολάων αναγγελίες ζημιάς ΕΛ.Γ.Α. και Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην ΠΣΕΑ) για την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΕΛΓΑ (ηρτημένη παραγωγή):

Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειες τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  του  20%  της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  που περίμεναν να συγκομίσουν,  μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές Ε.Λ.Γ.Α. του Δήμου μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.       

Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι αναγγέλλουν την ζημιά που έχουν υποστεί στο ζωικό κεφάλαιο εντός του ίδιου διαστήματος στο τηλ.: 2710-230640 (ΕΛΓΑ Τρίπολης, κα Βελισσάρη Γεωργία). (Αφορά μόνο απώλεια ζώων και μελισσών, όχι εγκαταστάσεων)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ  (ΠΣΕΑ):

Το πρόγραμμα καλύπτει τις παρακάτω ζημιές:

α) Καταστροφή επιφανειακών σωλήνων (λάστιχων) άρδευσης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ (απαραίτητη η προσκόμιση τιμολογίου αγοράς νέων σωλήνων άρδευσης στην τελική δήλωση).

β) Εκρίζωση δέντρων με την προϋπόθεση να έχει συμβεί σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των κατεχόντων δέντρων κατά είδος.

γ) Αρμεκτικά συστήματα και γεννήτριες κτηνοτρόφων, κυψέλες μελισσών.

δ) Σταυλικές εγκαταστάσεις, αγροτικές αποθήκες νομίμως αδειοδοτημένες.

θ) Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (υπό προϋποθέσεις)

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ:

  • Περιφράξεις (συρματοπλέγματα και μάντρες)
  • Μοτέρ, πομώνες, αντλητικά συγκροτήματα
  • Οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται παραπάνω

Οι παραγωγοί που εμπίπτουν στιας παραπάνω καλυπτόμενες περιπτώσεις  Κ.Ο.Ε. και είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΟΕ (εισοδηματικά & επαγγελματικά κριτήρια) μπορούν να υποβάλλουν αρχική δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές Ε.Λ.Γ.Α. του Δήμου μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.       

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς:

     Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2016, 

     Β)  ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής)

Εκ των ανταποκριτών ΕΛΓΑ

============================

Δήμος Μονεμβασίας : Οικονομικές ενισχύσεις για επισκευές κατοικιών, οικοσκευές και επαγγελματικές μονάδες

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει τους Δημότες, ότι με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (6382/08.09.2016), η Δημοτική Ενότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από τις έντονες βροχοπτώσεις για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, για επισκευές κύριας οικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Μονεμβασίας (Υπεύθυνη Ελένη Τζάκα, τηλ. 2732360570) σχετική αίτηση σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Π2/οικ.2673/29-8-2001, προσκομίζοντας:
1. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015.
2. Ε9.
3. Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας.

Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, και άλλες επιχειρήσεις ή φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να επιχορηγηθεί η αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στην Δ/νση Διοίκησης του Δήμου Μονεμβασίας (Υπεύθυνος Γιάννης Λάγγης, τηλ. 2732360511) σχετική αίτηση για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (άρθ. 36 Ν. 2459/1997 – ΕΚ 17/Α /1997).

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελένη Τζάκα ΤΗΛ. 2732360570, Γιάννης Λάγγης ΤΗΛ. 2732360511.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ