Δήμος Σπάρτης


O Δήμος Σπάρτης τιμά τους Κύπριους αγωνιστές


Εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Βασαρά & την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε :

Προβολή βίντεο με θέμα : Η καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου από την Τουρκία

Σύντομο αντικατοχικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Επετειακή ομιλία από τον Καθηγητή του Εθνικού  & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ανδρέα Βοσκό, εκ μέρους της Επιτροπής για την Κύπρο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου ο χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοτικούς χορούς από την Πελοπόννησο ο Χορευτικός Σύλλογος Θεραπνών.

Ο Δήμος Σπάρτης, αδελφοποιημένος  με τους Δήμους Μόρφου και Λαπήθου, της κατεχόμενης Κύπρου, θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικό παρόν στην εκδήλωση και ευχαριστεί τον καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή στον τόπο μας.

Επίσης ευχαριστεί το Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Χορευτικό Όμιλο Θεραπνών για τη συμμετοχή τους προσφέροντάς μας μια υπέροχη βραδιά γεμάτη συγκίνηση και παράδοση.