Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε η Ι.Μ Ζερμπίτσης


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεομήτορος

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με λαμπρότητα η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, που ήταν προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Αφού εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας έμπροσθέν του ανθοστόλιστου Επιταφίου της και ευλογήθηκαν οι άρτοι, τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος καλωσόρισε και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την πνευματικότητα, την θεολογική του κατάρτιση και την εργατικότητά του.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση, για την αγάπη και την στήριξή του επί σειρά ετών, ενώ του ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια να αποτελεί πνευματικό οδοδείκτη και παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους Ιεράρχες. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ευχόμενος τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε να βρισκόμαστε υπό την σκέπη Της.

======