Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα τέσσερα (44) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ένα (101) και έ γινε έλεγχος σε επτακόσια είκοσι ένα (721)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια ενενήντα πέντε (595) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι έξι (326) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών στην Αργολίδα, μία (1) περίπτωση κλοπής στη Λακωνία και μία (1) περίπτωση κλοπής στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν 17 δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, κυνηγετικά όπλα κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 12.8.2016, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια είκοσι ένα (721) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια πενήντα τρία (553) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα οκτώ (168) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ενενήντα πέντε (595) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν ένα (101) άτομα, από τα οποία πενήντα οκτώ (58) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα τέσσερα (44) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

    Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

    Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.

    Τρεις (3) ημεδαπές στην Αρκαδία, για κλοπή.

    Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

    Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας περί ασκήσεως ιατρικών επαγγελμάτων.

    Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο .

    Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 25.2.2016 έως την 27.7.2016, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 43χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 29.9.2015, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας (1) 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που έγινε την 12.8.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που έγινε την 11.8.2016, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 34 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεπτά (317) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις για στέρηση Άδειας μουσικών οργάνων και δύο (2) παραβάσεις για υπαίθρια διαφήμιση, ενώ κατασχέθηκαν:

     Δύο (2) κυνηγετικά όπλα, στην Αργολίδα.

     Μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία.

     -17- δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -80- γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) τρίφτες κάνναβης, στην Κορινθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.