Αστυνομικό Δελτίο


Εντοπίστηκε ακόμη μία μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργητικός εξοπλισμός κ.α.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από 2.103 δενδρύλλια κάνναβης.

9/8/2016

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε στις 08-08-2016 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 2.103 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 μέτρων περίπου, έκαστο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

======

Νέα ενημέρωση

Συνελήφθη ένα άτομο, για την καλλιέργεια της μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκε στη Λακωνία

Σε συνέχεια του από 9.8.2016 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία και την κατάσχεση 2.103 δενδρυλλίων κάνναβης και καλλιεργητικού εξοπλισμού, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός καλλιεργητή της.

Πρόκειται για έναν (1) 55χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη, χθες (9.8.2016) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.