Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας


Mε επιτυχία ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Μικροί ξεναγοί: μαθαίνω την πόλη μου και ξεναγώ τους επισκέπτες της»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Μικροί ξεναγοί: μαθαίνω την πόλη μου και ξεναγώ τους επισκέπτες της», που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας υλοποίησε από τις 11 Ιουλίου 2016 έως το τέλος του μήνα.

Στα προγράμματα συμμετείχαν συνολικά 45 παιδιά, ηλικίας 7-14 ετών, τα οποία μέσα από αφηγήσεις, ενημερωτικές ξεναγήσεις, βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια γνώρισαν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη μνημειακή ενότητα οικοπέδων που βρίσκονται στα Ο.Τ. 126 & 127 και ψηφιδωτά, που φυλάσσονται σε αποθήκη της ΕΦ.Α. Λακωνίας.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας συμμετείχαν σε βιωματική δραστηριότητα με θέμα την αρχαία ελληνική μουσική και τα μουσικά όργανα, στην διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την αρχαία ελληνική λύρα, από τον  κατασκευαστή λύρας κ. Γιάννη Σταθάκο, αλλά να παίξουν και να τραγουδήσουν το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, τον Επιτάφιο του Σείκιλου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και οι υπεύθυνοι του προγράμματος επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον κ. Γιάννη Σταθάκο για την πολύτιμη συμβολή του αλλά και τους γονείς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στις δράσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Μικροί Ξεναγοί, μέσα από την εξοικείωσή με σημαντικούς χώρους πολιτιστικής αναφοράς της Σπάρτης θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές πολιτισμού για την πόλη τους.