Αστυνομικό Δελτίο


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο (2) άτομα

Κατασχέθηκαν συνολικά 169 δενδρύλλια κάνναβης, σπόροι κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, μαχαίρια, χρήματα κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε  στις 26.7.2016 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Αστυνομικών Τμημάτων Σκάλας και Βλαχιώτη, με τη συνδρομή και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από 169 φυτά κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στις 26.7.2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -169- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 34χρονος και ο 38χρονος, οι οποίοι εντοπίσθηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν:

    Ένα (1) κυνηγετικό όπλο και ένα (1) αεροβόλο όπλο,

    δύο (2) μαχαίρια, δύο (2) σουγιάδες και μία (1) ξυφολόγχη,

    δύο (2) γκλόπ,

    τέσσερα (4) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

    δύο (2) θήκες όπλων,

    σπόροι κάνναβης,

    ζυγαριά ακριβείας,

    ασύρματος πομποδέκτης,

    τρία (3) ζεύγη κυάλια,

    δύο (2) κινητά τηλέφωνα

    το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.