Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας έτους 2016 έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 12-07-2016 για τις τοπικές κοινότητες Ασωπού, Παπαδιαννίκων, Συκιάς και Αρεόπολης.

Την επόμενη εβδομάδα 18-07-2016 έως 22-07-2016 πρόκειται να ξεκινήσουν ψεκασμοί στις τοπικές κοινότητες Πακίων, Ελιάς, Ελίκας, Σκούρας, Ξηροκαμπίου, Λογγανίκου και από την Δευτέρα 25-07-2016 Λογγάστρας.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος (τομεάρχες, επόπτες δακοκτονίας, εργολάβους κλπ.) καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.

Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Καλούνται επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόδενδρα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να τα ψεκάσει.

Σημειώνεται ωστόσο ότι σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ δεν έχουν έως σήμερα αναδειχθεί μειοδότες εργολάβοι ψεκασμού και αυτό οφείλεται σε

1.    Mη συμμετοχή ενδιαφερομένων (πλήρης έλλειψη προσφορών) για τις Τοπικές Κοινότητες :Ι) ΚΡΟΚΕΕΣ, ΙΙ) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΙΩΝ, ΙΙΙ) ΑΦΙΣΙΟ, ΙV) ΚΑΛΥΒΙΑ ΣΟΧΑΣ, V) ΚΑΣΤΟΡΙ, VI) ΣΕΛΛΑΣΙΑ, VII) ΘΕΟΛΟΓΟΣ, VIII) ΒΟΥΤΙΑΝΟΙ – ΚΛΑΔΑΣ, ΙΧ) ΑΛΕΥΡΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ – ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ, Χ) ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ και ΧΙ) ΒΟΡΔΟΝΙΑ – ΠΕΛΛΑΝΑ

2.     Σε λάθη κατά την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα τον προσωρινό αποκλεισμό τους από τη διαδικασία για τις Τοπικές  Κονότητες : Ι) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΙΙ) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΙΤΙΝΗΣ – ΛΥΓΕΡΕΑ – ΜΥΡΣΙΝΗ, ΙΙΙ) ΠΟΛΟΒΙΤΣΑ, ΙV) ΜΟΛΑΟΙ – ΚΟΥΠΙΑ V) ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
Καταβάλλεται ωστόσο κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, οπότε η υπηρεσία μας με νέα ανακοίνωσή της θα ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς για την εξέλιξη της διαδικασίας ανάδειξης εργολάβων ψεκασμών.

Καλούνται επομένως οι ελαιοπαραγωγοί της Π.Ε. Λακωνίας να παραμείνουν σε εγρήγορση, μεριμνώντας και οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδέντρων τους από τον δάκο, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην ΔΑΟΚ Λακωνίας .

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΑΑ)
Γ. Κατσιμαλής