Δήμος Μονεμβασίας


Εντυπωσίασε η Αναπαράσταση της Πυρπόλησης της Τούρκικης Γολέτας στη Μονεμβασιά

Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Μονεμβασιάς στα πλαίσια της επετείου της απελευθέρωσης της Μονεμβασίας την 23η Ιουλίου του 1821, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23/7/2016 με την εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής γολέτα από τα ελληνικά πλοία.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό – Χορευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες», το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων».

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 εψάλη Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του «Ελκομένου Χριστού», εις ανάμνηση της Δοξολογίας που τελέστηκε με την παράδοση του Κάστρου στους Έλληνες, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε στην πλατεία του Ελκομένου επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας, από τα ελληνικά πλοία.

Πραγματοποιήθηκε παρέλαση των τεσσάρων φιλαρμονικών του Δήμου Μονεμβασίας (Ασωπού, Βοιών, Μολάων, Μονεμβασίας).

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση και σίγουρα αποζημιώθηκε από το εντυπωσιακό θέαμα.

Η βραδυά συνεχίστηκε με συναυλία από τους Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού».

φωτογραφίες : Λίτσα Ποδάρα - Αβδούλου, την οποία και ευχαριστούμε