Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια είκοσι δύο (822)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια έξι (706) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα δύο (282) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπής σε οικίες ημεδαπών, στην Αργολίδα και μία (1) περίπτωσης κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -13,9- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.7.2016 έως και 14.7.2016, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι δύο (822) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εξήντα τρία (663) ήταν ημεδαποί και εκατόν πενήντα εννέα (159) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια έξι (706) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα, από τα οποία εκατόν πέντε (105) ήταν ημεδαποί και πενήντα ένα (51) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

    Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά. Επιπλέον ο αλλοδαπός και για καταδικαστικό έγγραφο.

    Επτά (7) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά .

    Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

    Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

    Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

    Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

    Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Εννέα (9) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

    Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.

    Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

    Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του .

Εξιχνιάστηκαν:

    Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, που είχαν γίνει την 28.6.2016 και την 27.5.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος ενός (1) 21χρονου ημεδαπού, καθώς και σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 22 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

    Από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, μία (1) περίπτωση κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έγινε την 13.7.2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα πέντε (275) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

    -13,9- γραμμάρια κάνναβης, -240- μέτρα καλώδιο, κινητό τηλέφωνο και προϊόντα απομίμησης (-130- μπλούζες), στην Αργολίδα.

    Μικροποσότητα ηρωίνης, στην Αρκαδία.

    Μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.