Δήμος Σπάρτης


Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Σπάρτης μέσω ΕΣΠΑ 

 

Ο Δήμος Σπάρτης προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σπάρτης και στα ΚΔΑΠ να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το σχολικό έτος 2017-2018, από 24 Μαΐου 2017 έως 14 Ιουνίου 2017.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας, ο Δήμος, μέσω της δυνατότητας που δίνει η ΕΕΤΑΑ, συμβάλλει στις κοινωνικές ανάγκες και καθίσταται ενεργά συμμέτοχος και πάροχος στους γονείς και δη στις εργαζόμενες μητέρες.

Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, με τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των ωφελούμενων γονέων στο πρόγραμμα τόσο περισσότερα θα είναι τα οφέλη για τους μικρούς μας Σπαρτιάτες αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξει εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού προγράμματος, αύξηση των παροχών (π.χ μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι με σχολικό λεωφορείο) και αύξηση του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Προτεραιότητα μας, η παροχή ενός υγιούς, ασφαλούς  και σωστά καταρτισμένου περιβάλλοντος, που έχει ως στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού, την  κοινωνικοποίηση του, τη απόκτηση δεξιοτήτων, τη δημιουργική του απασχόληση, την ανάπτυξη της αυτονομίας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του και τον εμπλουτισμό γνώσεων του. Μόνο με την κοινή συνεργασία των ωφελούμενων γονιών  και των δομών του Δήμου Σπάρτης μπορούμε να φτάσουμε στην άμεση επίτευξη των στόχων μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η αίτηση συμμετοχής των ωφελούμενων γονέων θα υποβάλλεται και φέτος ηλεκτρονικά στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης – ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) .

Επιπλέον πληροφορίες δίνονται:
Από την ΕΕΤΑΑ (Μυλλέρου 73-77)και στα τηλέφωνα:2131320600, 2105214600
- Από το Δήμο Σπάρτης στ
o τηλέφωνo: 27310 27216

Δήμος Σπάρτης