Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Εορτή λήξης Α΄κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2016, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, η εορτή λήξης της Α΄κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2016 για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών.

Μέσα στον ειδυλλιακό χώρο των κατασκηνώσεων, που βρίσκονται πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Ταϋγέτης, τα παιδιά πέρασαν όμορφες στιγμές γεμάτες με πλούσιες δραστηριότητες και ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού.

Με την ανύσταχτη φροντίδα του αρχηγού π. Σεραφείμ Κοσμά, του υπαρχηγού κ. Γεωργίου-Ραφαήλ Τσάλτα και των υπολοίπων στελεχών, τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν, ενώ έμαθαν να ζουν ομαδικά, με πνεύμα αγάπης και θυσίας.

Το θέμα της περιόδου ήταν: «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της κ. Μυρσίνης Βιγγοπούλου. Στο διάστημα των εννέα ημερών προσπάθησαν να μάθουν πως μια σχέση προσώπων χωρίς το ‘’εγώ’’ μπορεί να μας οδηγησει στο ‘’εσύ’’ δηλαδή, κοντά στο συνάνθρωπο μας και κοντά στο Θεό. Αναπτύχθηκαν οι έννοιες της συνεργασίας, του αμοιβαίου σεβασμού, της αγάπης, της ταπείνωσης, της διάκρισης, της συγχώρεσης.

Τα παιδιά τις ημέρες της παραμονής τους στην κατασκήνωση δέχθηκαν και την επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος συνέφαγε μαζί τους, άκουσε τα συνθήματα και τα τραγούδια τους και μίλησε κατάλληλα προς τα παιδιά.

Η εορτή της λήξης πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ευχάριστη και συγκινητική ατμόσφαιρα, ενώ οι μικροί κατασκηνωτές παρουσίασαν ένα μικρό εορταστικό πρόγραμμα ενώπιον των γονέων τους και άλλων παρισταμένων.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο εκπροσώπησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, τόσο στους κατασκηνωτές και τα στελέχη της κατασκήνωσης, όσο και προς τους γονείς των παιδιών.

Η κατασκήνωση θα συνεχίσει να λειτουργεί για όλο τον μήνα Ιούλιο, φιλοξενώντας εντελώς δωρεάν 400 παιδιά.