Δήμος Ευρώτα


Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης στο Πόποβο της Βουλγαρίας

Με «όπλα» του την εξωστρέφεια και προτάσεις για τα αγροτικά προϊόντα του Δήμου Ευρώτα απαντά στην κρίση και την πολυετή ύφεση στην οικονομία, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης

10/6/2016

Στην πόλη Πόποβο στη γειτονική Βουλγαρία βρέθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 10ης Ιουνίου.

Ο κ. Γρυπιώτης μετέβη στο Πόποβο με τη συνοδεία της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Ευρώτα κας Γεωργίας Αθανασοπούλου, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Δήμου Πόποβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Καποδιστριακός Δήμος Σκάλας και ο Δήμος Πόποβου είχαν συνάψει σύμφωνο αδελφοποίησης το 2008 με γνώμονα τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας και τη συμπόρευση σε οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο. Έκτοτε οι δύο Δήμοι διατηρούν άριστες σχέσεις και επιδιώκουν τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών και στόχων.

Μεταξύ διαφόρων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο Δημαρχείο Πόποβου με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου της Βουλγαρίας Georgi Parvanov, Δημάρχων από την ευρύτερη περιφέρεια, άλλων φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης ο Δήμαρχος Ευρώτα είχε την ευκαιρία να αναφέρει τη δυνατότητα προώθησης και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής του Δήμου Ευρώτα στις αγορές της Βουλγαρίας ώστε να υπάρξει τόνωση της αγοραστικής δύναμης των προϊόντων κι ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής.

Παράλληλα, έθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στο Πόποβο με θέμα τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συνεργασίας και τους τρόπους υλοποίησης αυτής με τη συμμετοχή παραγωγών κι επιχειρήσεων του Δήμου Ευρώτα.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Ευρώτα συναντήθηκε και συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον Μητροπολίτη της Ρούσε κ.κ Ναουμ, ο οποίος σε άπταιστα ελληνικά αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στον Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ Ευστάθιο και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τον Δήμο μας στην επέτειο του Ολοκαυτώματος του Βρονταμά.

Δείτε το φωτορεπορτάζ