Δήμος Σπάρτης


Ο Δήμος Σπάρτης επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδες συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι και μικρά παιδιά, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Οι δε τραυματίες, με προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά. Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των τροχαίων μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται κάθε χρόνο…

Μελέτες έδειξαν ότι για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, κατά 80% ευθύνονται οι ίδιοι οι οδηγοί. Η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων οφείλονται σε κακή κυκλοφοριακή αγωγή και ελλιπή οδική συνείδηση και συμπεριφορά των οδηγών αλλά και πεζών.

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε δράση και ξεκίνησε την ενημερωτική αυτή εκστρατεία προκειμένου οι μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα την κυκλοφορία και την οδήγηση στους δρόμους.

Για αυτό το λόγo ο Δήμος Σπάρτης επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Εκεί θα πραγματοποιούνται το πρακτικό μέρος των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής, που έχουν ήδη ξεκινήσει στα σχολεία του Δήμου .

Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών στην κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση, καθώς επίσης και στην κατανόηση των βασικών κανόνων λειτουργίας της πόλης και των υποχρεώσεων των πολιτών.

25/5/2016

Δήμος Σπάρτης