Δήμος Μονεμβασίας - Υποδομές


Δήμος Μονεμβασίας : Εγκαινιάστηκε ο Περιφερειακός δρόμος της Τ.Κ Καστανέας Δ.Ε Βοιών

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 εγκαινιάστηκε το έργο του Περιφερειακού δρόμου της Τ.Κ. Καστανέας Δ.Ε. Βοιών.

Με το έργο αυτό γίνεται παράκαμψη του οικισμού της Καστανιάς (Περιφερειακός δρόμος). Εξασφαλίζεται έτσι η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων όπως λεωφορεία στο σπήλαιο Καστανιάς, πράγμα που θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του αλλά και θα εξυπηρετήσει γενικότερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 896.341,46€ (χωρίς ΦΠΑ). Μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Δήμο Μονεμβασίας.

Παραδόθηκε συνολική οδοποιία μήκους 1650,00μ, μέσου πλάτους 6,00μ. Τοποθετήθηκε κάθετη σήμανση, εξωτερικό στηθαίο ασφαλείας και οριζόντια διαγράμμιση. Κατασκευάστηκαν έξι τεχνικά συλλογής όμβριων υδάτων και  έξι τοίχοι αντιστήριξης συνολικού μήκους 209,00μ και ύψους από 2,00μ έως 4,00μ.

Στην τελετή των εγκαινίων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μονεμβασίας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τ.Κ., εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών και λιμενικών αρχών και κάτοικοι της περιοχής.