Επιμελητήριο Λακωνίας


Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Λακωνίας στην Μορέας Α.Ε σχετικά με το κόστος των διοδίων.

Δείτε την επιστολή

Επιμελητήριο Λακωνίας

Προς Μορέας Α.Ε

Γύθειο 20 Μαΐου 2016

Το Επιμελητήριο Λακωνίας και όλοι οι Λάκωνες χαιρετίσαμε με ικανοποίηση το νέο οδικό τμήμα Λεύκτρου – Σπάρτης το οποίο φέρνει το νομό μας πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με τις νέες σύγχρονες οδικές υποδομές θα δοθεί η δυνατότητα στην Λακωνία – η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και αποτελείται κυρίως από δυσπρόσιτες περιοχές – να αναπτυχθεί εμπορικά και τουριστικά διότι διευκολύνεται η σύνδεσή της με τους διεθνείς άξονες και τα αεροδρόμια.

Ωστόσο, διαφαίνεται ελάχιστη η χρήση των νέων αυτών οδικών υποδομών λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων. Οι οδηγοί, προκειμένου να κάνουν χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου, καταβάλουν δύο επιπλέον διόδια (Μεγαλόπολης και Πετρίνας) συνολικού κόστους 4,75 ευρώ για απλή μετάβαση. Στην περίπτωση δε των οχημάτων μεταφορών αυξάνεται κατά πολύ το κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα διόδια προς Αθήνα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατανάλωση της βενζίνης αυξάνεται λόγω περισσότερων χιλιομέτρων, ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν αποτελεί την αναμενόμενη επιλογή, αφήνοντας τη Λακωνία και πάλι απόμακρη από σημαντικές πόλεις.

Με δεδομένη την αύξηση των διελεύσεων – και άρα αύξηση των εσόδων – στην  περίπτωση μείωσης της τιμής των διοδίων, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα δίνοντας τη δυνατότητα στον νέο αυτοκινητόδρομο να καταστεί πρώτη επιλογή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στο νομό μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΕΡΤΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ