Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης σε Μαγούλα και Βάρσοβα Δήμου Σπάρτης

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016, παραμονή της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Μαγούλα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Ρασσιάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου και εφημέριος Πελλάνας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αγαπήσουμε το Χριστό με πάθος, όπως ακριβώς έκανε και η Αγία Ειρήνη, παραμερίζοντας τους πολυποίκιλους αρνητικούς επηρεασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχει ειρήνη και χαρά στη ζωή του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον Ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στη Βάρσοβα, όπου μίλησε και επίκαιρα.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος.