Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος απέστειλε την Τρίτη 03 Μαΐου 2011, επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριο Οικονόμου με θέμα την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

            Θέτω υπ’ όψιν σας το θέμα της ενίσχυσης με αστυνομικούς υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας είτε μέσω τοποθετήσεως δοκίμων Αστυφυλάκων, είτε καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο που εσείς θα αποφασίσετε, πάντοτε βεβαίως, εντός των πλαισίων του σχεδιασμού και των δυνατοτήτων του Αρχηγείου.

            Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε το υπαρκτό του προβλήματος που δεν σχετίζεται με την σοβαρή και επιμελή προσπάθεια που καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των αξιωματικών και αστυφυλάκων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

Κύριε Αρχηγέ,

Η πρωτοβουλία μου αυτή είναι αποκλειστικά και κύρια πρωτογενής, έχοντας ως κίνητρο αφενός την ανάγκη περαιτέρω προστασίας της τοπικής κοινωνίας από την αυξημένη εγκληματικότητα κυρίως των Αθιγγάνων όπως στις περιοχές των Αμυκλών και της Τραπεζοντής του Δήμου Σπάρτης, αλλά και των λαθρομεταναστών όπως στις περιοχές της Σκάλας και Μολάων˙ αφετέρου έχει ως κίνητρο τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας που στην παρούσα συγκυρία πολλές φορές επωμίζεται ευθύνες που δεν της ανήκουν.

Επέλεξα εν κατακλείδι και για τους ανωτέρω λόγους, τον παρόντα τρόπο παρέμβασης ως τον πλέον άμεσο, ευελπιστώντας ταυτόχρονα στη σύντομη και θετική σας ανταπόκριση.  

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γρηγόριος Αποστολάκος

Βουλευτής Ν. Λακωνίας