ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

4/5/2011

Η απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ Λακωνίας, να διακόψει από σήμερα 4 Μαΐου, τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά τέτοιου είδους γεγονότων, τα οποία πλήττουν βασικούς τομείς της ζωής μας, όπως η υγεία και τώρα η Παιδεία και η ποιότητά της και οφείλονται στις παλινωδίες τής Κυβέρνησης και τον απαράδεκτο τρόπο πού αυτή  χρησιμοποιεί απέναντι σε μία επαγγελματική τάξη, η οποία ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαντλεί τα όριά της, όπως άλλωστε και οι περισσότερες στη χώρα μας.

Η πρωτοφανής απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών να περικόψει το 20% επί των οφειλομένων ποσών στο ΚΤΕΛ Λακωνίας, τόσο των περασμένων ετών, όσο και του πρώτου τριμήνου τού τρέχοντος και η απαίτησή του να δεχθεί το ΚΤΕΛ Λακωνίας αυτή τη περικοπή, προκειμένου να του καταβληθεί το υπόλοιπο 80%, αποτελεί απροκάλυπτο εκβιασμό και πρωτοφανή ενέργεια για μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας μας. Πρέπει όμως άμεσα να αντιληφθούν και οι κυβερνώντες, ότι υπάρχουν και ευαίσθητα θέματα, όπως η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ ,το οποίο παρείχε μέχρι σήμερα αυτή την υπηρεσία και εν μέσω οικονομικής κρίσης προσπαθούσε ως οργανισμός να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Υπάρχουν πολλοί «χώροι» που πρέπει να γίνουν περικοπές, τους οποίους η Κυβέρνηση ούτε καν έχει «αγγίξει».

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση, γιατί είναι άδικο και απαράδεκτο να πληρώνουν τα παιδιά, εν όψει μάλιστα εξεταστικής περιόδου, σφάλματα και αμαρτίες άλλων. Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί σ’ αυτήν.

Περιμένω την απάντηση της Κυβερνήσεως στην Ερώτηση που κατέθεσα πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και τον ενδεδειγμένο χειρισμό τού θέματος εκ μέρους της νεοεκλεγείσας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών της Λακωνίας, αλλά και όλης της χώρας είναι η απόλυτη προτεραιότητα.