Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - ΠΑΣΧΑ 2016


H Κυριακή των Βαΐων στους Μολάους και η Ακολουθία του Νυμφίου στη Νεάπολη Βοιών


Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού Μολάων του οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη τον Σπυρίδωνα Ξαστερούλη του Μιχαήλ, ο οποίος είναι ένας ευσεβής νέος, μαθητής Λυκείου, που βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από την παιδική του ηλικία και για το λόγο αυτό τιμήθηκε με το συγκεκριμένο διακόνημα.

Ο Σεβασμιώτατος εκθείασε το ήθος και την διάθεση προσφοράς του νέου Αναγνώστη, ενώ του ευχήθηκε να έχει μία ευλογημένη, δημιουργική και ενάρετη ζωή.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ‘’μετά βαΐων και κλάδων’’ υποδοχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και στη μεταστροφή μέρους του λαού σε λίγες μόνο ημέρες, θέλοντας να επισημάνει την ανάγκη ενδυνάμωσης της πίστης μας, ώστε να μην κλονίζεται στις δύσκολες περιστάσεις που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε σε κάποιες στιγμές της ζωής μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας Νεαπόλεως, όπου μίλησε επίκαιρα στους πιστούς που είχαν συρρεύσει στο Ναό. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα σε κλίμα κατάνυξης, μετάνοιας και συγχώρεσης.