Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ιδιαίτερη ήταν φέτος η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης


Ιδιαίτερη ήταν φέτος η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη καθώς συμπροσευχήθηκαν οι περισσότεροι από τους ορθόδοξους συμμετέχοντες/ουσες στη διεθνή διημερίδα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που διεξήχθη στη Σπάρτη στις 14 και 15 Απριλίου 2016.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος της Μποροντιάνσκι, βικάριος της επαρχίας του Κιέβου κ. Βαρσανούφιος, ενώ στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεραπίωνας, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους στην πόλη μας, ενώ αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αλλά και στο ενδιαφέρον θέμα της διημερίδας που είχε να κάνει με τα μοναστηριακά προϊόντα και την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ο οποίος μίλησε για την ταπεινοφροσύνη ως απαραίτητο στοιχείο για την ψυχική μας ανύψωση και την επαφή μας με τον Πανάγαθο Θεό.

Ακολούθως ο σύμβουλος της Δ.Σ.Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μυγδάλης, ο οποίος είναι και αναγνώστης, έψαλε το ‘’Άσπιλε, αμόλυντε’’, ενώ η Ακολουθία ολοκληρώθηκε με τις μοναχές της Ιεράς Μονής Ορμυλίας Χαλκιδικής να ψάλλουν μέσα σε κατανυκτικό κλίμα ‘’την ωραιότητα της παρθενίας σου’’.

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας και ταμίας της Δ.Σ.Ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γεώργιος Καββαθάς.