Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα από τις Ενοριακές Χορωδίες Κοκκινόραχης και Αγ. Παρασκευής Αμυκλών Δήμου Σπάρτης


Οι Ενοριακές Χορωδίες Κοκκινορράχης και Αγίας Παρασκευής Αμυκλών αποτελούμενες από 35 μέλη, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας βυζαντινής μουσικής κας Χαράς Παπαδοπούλου, προετοίμασαν ένα πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος προς ωφέλεια των πιστών.

Το Σάββατο 16 Απριλίου και τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής Αμυκλών και στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Κοκκινόρραχης.

Οι χορωδίες έψαλλαν ενδεικτικά κατανυκτικούς ύμνους και μοιρολόγια της Μ. Εβδομάδος εισάγοντας τους πιστούς στο κλίμα των Αγίων ημερών που πλησιάζουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι ιεροψάλτες των δύο ενοριών, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια των μουσικών Χαρούλας Βελισσάρη και Τριάδας Παλαιοκώστα.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις Αμύκλες, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος πρόσφερε τον ωφέλιμο πατρικό του λόγο στο κοινό, τονίζοντας την αξία του Σταυρού και της Ανάστασης στη ζωή των χριστιανών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα δώρων στα μέλη των χορωδιών.