Δήμος Ευρώτα


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 19/4/2016 ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης στο πλαίσιο επαφών και συνεργασιών με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιδίωξη του κ. Γρυπιώτη είναι η υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του Δήμου Ευρώτα για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των σπορ για το 2017 (European Candidate Of Sport 2017) και για το βραβείο για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας «Πηγών».

Το συγκεκριμένο βραβείο το διεκδικεί ο Δήμος Ευρώτα στον διαγωνισμό που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας (Sustainable Energy Week).

Όσον αφορά την υποψηφιότητα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των σπορ 2017, θα υπάρξει σθεναρή διεκδίκηση από την πλευρά του κ. Γρυπιώτη, καθώς η ενδεχόμενη ανάληψη αυτής της σημαντικότατης διοργάνωσης θα ανοίξει τον δρόμο για χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο και άλλων αναπτυξιακών έργων.

Επιπροσθέτως ο κ. Γρυπιώτης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συναντήσεις για το «Σύμφωνο των Δημάρχων», στο οποίο συμμετέχουν Δήμοι και Περιφέρειες, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους και τη μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Γενικότερα τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα και οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισής τους θα βρεθούν στην ατζέντα του Δημάρχου Ευρώτα κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του στην ευρωπαϊκή μητρόπολη.