Δήμος Ευρώτα - Θέματα Παιδείας.


 

 

Σκάλα,  4 Μαΐου 2011

 

 Προς: Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου

          

Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,

 

  Με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), αναφορικά με τις Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων, θα ήθελα να σας εκφράσω τη ριζική αντίθεση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των πολιτών, ως προς τις ενέργειες παύσης λειτουργίας των Σχολικών Συγκροτημάτων, στην περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα.

  Καταρχήν, θεωρούμε θετική τη διατήρηση των Σχολικών Μονάδων του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Νιάτων (εκτός, φυσικά, αν υπάρξουν νεότερες συγχωνεύσεις, ενδεχόμενο το οποίο, όπως είναι φυσικό, δεν μας βρίσκει σύμφωνους).

  Όμως, η κατάργηση – κλείσιμο των σχολικών μονάδων Μυρτιάς, Έλους και Καλλιθέας, όπως έχουμε τονίσει σε πολλές συναντήσεις κι επιστολές μας, δημιουργεί πολυεπίπεδα προβλήματα, ιδίως όσον αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, η οποία απειλείται πλέον, εφόσον δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

  Παράλληλα, δε, δημιουργούνται πρόσθετα έξοδα στις, ήδη, επιβαρυμένες οικονομικά οικογένειες, γεγονός, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο. 

  Εκφράζουμε, λοιπόν, έτι μια φορά,  τη διαφωνία και την αντίθεσή μας. Καίριο, όμως,  πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Λακωνίας, συνιστά το κλείσιμο του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ.

  Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι, το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ, αποτελεί φάρο γνώσης για την περιοχή μας. Για τους φοιτούντες, δε, το Εσπερινό Σχολείο συνιστά έκφραση της κοινωνικής πραγματικότητας κι όχι ευκαιριακή λύση, όπως κάποιοι γραφειοκράτες θεωρούν, ενδεχομένως, με την επιβολή των θέσεών τους.

  Ως Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κι εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συναισθήματα της ευρύτερης περιοχής, σας καλώ σε μια νέα διαβούλευση, αναφορικά με το Εσπερινό Σχολείο Σκάλας.

  Είμαι βέβαιος ότι, αποτελεί και δική σας πεποίθηση το γεγονός ότι, πέρα από τους αριθμούς και τη δημοσιονομική πειθαρχία, υπάρχουν άνθρωποι, πρώτιστο μέλημα των οποίων, είναι η μόρφωση και η κοινωνική εξέλιξη.

  Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, πιστεύουμε ότι, η Πολιτεία πρέπει να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία εδώ και τώρα.

  Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, εμείς, ως θεσμικοί παράγοντες αυτού του τόπου, θα επιτελέσουμε το καθήκον μας, στο έπακρο.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 17163 φορές  (Εως 8/5/2011, 11:30 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).