Αστυνομικό Δελτίο


Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στη Λακωνία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 7.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα στη Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (9.4.2016) το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Κροκεών, Σκάλας και Γυθείου, ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από τα Αστυνομικά Τμήματα Κροκεών, Σκάλας και Γυθείου, προέκυψε ότι ο 20χρονος, μαζί με τον 36χρονο, χθες (9.4.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, διέρρηξαν όχημα ημεδαπής, όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κροκεών, Σκάλας και Γυθείου, ο 20χρονος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, ο 20χρονος μαζί με τον 36χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.3.2016 έως και την 3.4.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές σε οχήματα ημεδαπών και αλλοδαπών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, είδη ένδυσης κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 7.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.