1ος Μενελάιος Δρόμος


Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη διοργάνωση του ημιμαραθώνιου «1ος Μενελάιος Δρόμος» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 10κ30 το πρωί στο Αφυσσού του Δήμου Σπάρτης.

Παρά την αμηχανία της πρώτη φοράς, με τυχόν παραλείψεις και λάθη, όλα συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφυσσού «Διόσκουροι» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Σπάρτης, τον «Ετοιμοκλής», τους Ασυρματιστές Λακωνίας, τη Λέσχη Φωτογραφίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγσμού, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφυσσού, την Τοπική Κοινότητα Αφυσσού και την Κοινότητα Χρύσαφας, καθώς αποτέλεσαν σημαντική αρωγή στην προσπάθεια αυτή.

Ευχαριστεί επίσης, όλους τους συμμετέχοντες που τους τίμησαν με την παρουσία τους, τους Σπαρτιάτες δρομείς και ιδιαίτερα εκείνους που ταξίδεψαν από μακριά μεταδίδοντας την θετική τους ενέργεια. Το παρόν έδωσαν και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ντία Τζανετέα.

Τεράστιο ευχαριστώ και στους εθελοντές του αγώνα, τους αφανείς ήρωες, που ξύπνησαν από νωρίς και παρευρέθηκαν στο σημείο για να βρίσκονται σε κάθε διασταύρωση, στα σημεία ανεφοδιασμού, στην εκκίνηση και τον τερματισμό, στη γραμματεία και όπου αλλού χρειαζόταν.

Τέλος εκφράζει τις ευχαριστίες του στους  χορηγούς  που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, βοήθησαν καθοριστικά.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πιστεύουνε στο θεσμό του Μενελάιου Δρόμου και ευελπιστούν για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά παρακαλούν, τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχαν σ’ αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να αποτυπώσουν και να αποστείλουν στο email του συλλόγου: dioskouroi.afussou@gmail.com τις δικές τους παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουν στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του αγώνα.