Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου - 25/3/2016


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Nαός Σπάρτης

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο περικαλλής Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Σπάρτης.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ευθύμιος Τουρνάς.