Σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού στη Λακωνία.


 

Με πρωτοβουλία Δαβάκη, στη Βουλή τα προβλήματα που παρουσιάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε αστυνομικό προσωπικό.

 

3/5/2011

Με αφορμή καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Λακωνίας, στην οποία  γίνεται αναφορά στις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού που παρατηρούνται στη Λακωνία, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή.

Στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης, ενημερώνει τον κ. Υπουργό για τις σημαντικές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού που εμφανίζει η Α.Δ. Λακωνίας, έναντι των οργανικών της θέσεων, και  οι οποίες προκαλούν πολλά προβλήματα κατά την εκτέλεση των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Λακωνίας, οι κενές οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού στο Νομό Λακωνίας ανέρχονται στις 72.

            Επιπλέον, η σύσταση των νέων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ (Ο.Π.Κ.Ε, Ο.Ε.Π.Τ.Α, ΔΙ.ΑΣ) οι οποίες συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση εγκληματικότητας αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (Γραφεία Διαβατηρίων, Ταυτοτήτων, Αλλοδαπών), έχουν απορροφήσει μεγάλο αριθμό αστυνομικών από την ήδη υπάρχουσα μειωμένη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα.

             Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης αναφέρει ορισμένες από τις αιτίες, οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα έλλειψης αστυνομικών και την υποστελέχωση της Α.Δ. Λακωνίας :

συχνή διάθεση της διμοιρίας υποστήριξης, της Ο.Π.Κ.Ε, της Ο.Ε.Π.Τ.Α για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός του Νομού Λακωνίας,  στην Α.Δ Αρκαδίας και στη Γ.Α.Δ.Α

συνέχιση της γραφειοκρατικής εμπλοκής των υπηρεσιών της αστυνομίας με ξένα προς την αποστολή της έργα (επιδόσεις εγγράφων, γνήσιο υπογραφής κ.α), παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Police Online

η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για δεύτερο συνεχή χρόνο να μην ενισχύσει τις υπηρεσίες της Α.Δ Λακωνίας με Δόκιμους Αστυφύλακες, κατά τη θερινή περίοδο.

η καθημερινή φύλαξη του Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών(Ε.Χ.Π.Α), ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, και στον οποίο έχει τοποθετηθεί σύγχρονο σύστημα ασύρματης παρακολούθησης από την πρώην Ν.Α. Λακωνίας εγκατεστημένο στο κέντρο R/T της Α.Δ. Λακωνίας

η ειλημμένη απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ να απορροφήσει δύο (2) αστυνομικούς από τη δύναμη της Α.Δ Λακωνίας προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Α.Δ. Δωδεκανήσου (Ρόδος), κατά τη θερινή περίοδο.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Λάκωνας Βουλευτής, ζητά να ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Α.Δ Λακωνίας, με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού.