Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


2η Συλλογή Τροφίμων Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Σε κλίμα ευφορίας και χαράς, εν μέσω των εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε η 2η Συλλογή Τροφίμων του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 6/3/2016 στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, είχε σκοπό να ενισχύσει τη δράση του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.

Η προσφορά των πολιτών, αλλά κυρίως των φοιτητών της πόλης ήταν παραπάνω από συγκινητική. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε  προσδοκία. Με τη βοήθεια όλων συγκεντρώθηκαν 30 κούτες με τρόφιμα, προκειμένου να παραχωρηθούν, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, ο Φοιτητικός Σύλλογος προέβη σε ενημέρωση για τις δράσεις του, που περιλαμβάνουν τη λειτουργία Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου, τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τη δωρεά μυελού των οστών.

Πλήθος κόσμου συνεχάρη τους φοιτητές και τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ το παρόν έδωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης, όπως επίσης και βουλευτές της Λακωνίας, οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα για την πρωτοβουλία της φοιτητικής κοινότητας της πόλης.

Τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, κάλυψαν το γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννου Βασίλειος, σε δήλωσή του στα μέσα ευχαρίστησε «…από καρδιάς τον Ερυθρό Σταυρό, το Δήμο Σπάρτης και όλους όσου όσοι στάθηκαν δίπλα στην πρωτοβουλία των φοιτητών μας και βοήθησαν στη σημερινή δράση του Συλλόγου μας προκειμένου όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη…»

Οι εντυπώσεις που άφησε αυτή η δράση των φοιτητών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Σπάρτης ήταν οι καλύτερες δυνατές και όλοι κατέληξαν στην ευχή, αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει θεσμό και να η δράση των φοιτητών της Νοσηλευτικής να μείνει αμείωτη.

Το Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου