Λεύκτρο - Σπάρτη

Εντός του Απριλίου 2016 θα ολοκληρωθεί το Λεύκτρο - Σπάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.
Η Διυπουργική Επιτροπή προέβη σε έναν απολογισμό της προόδου εργασιών των εν εξελίξει έργων παραχώρησης:
-των πέντε αυτοκινητοδρόμων (Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια, Ολυμπία και Ε65)
-του Μετρό Θεσσαλονίκης,
-του εν εξελίξει διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης
καθώς και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει μέχρι στιγμής η Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να επιταχυνθούν τα εν λόγω έργα και να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τους.
Σχετικά με το Λεύκτρο-Σπάρτη :
Στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, από το Δεκέμβριο του 2015, έχουν ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό οι εργασίες, τόσο στο εργοτάξιο Καλαμάτας όσο και στο εργοτάξιο Πελλάνας του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη.
Η επανεκκίνηση (Reset) του συγκεκριμένου έργου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενώ έχουν καταβληθεί από το Δημόσιο όλα τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά. Ο Μορέας θα είναι ο πρώτος από τους αυτοκινητοδρόμους που θα παραδοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και χρήση εντός του 2016.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2016, ο κόμβος της Μεγαλόπολης θα παραδοθεί σε χρήση στις αρχές του καλοκαιριού και το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της περιμετρικής Καλαμάτας το φετινό Σεπτέμβριο.














