Δήμος Ευρώτα


Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του «Ιπποκράτη», της Kινητής Mονάδας Προληπτικής Iατρικής του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», στον Δήμο Ευρώτα


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 το οδοιπορικό του «Ιπποκράτη», της κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ευρώτα.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών παραμονής του «Ιπποκράτη» πραγματοποιήθηκαν 528 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 210 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων του Δήμου Ευρώτα, από την Σκάλα, το Βλαχιώτη, το Έλος, τον Βρονταμά, τον Άγιο Δημήτριο, την Απιδιά, τα Νιάτα κ.ά.

Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ευρώτα και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής.

Ιδιαίτερα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι εθελοντές γιατροί κ.κ. Δημήτρης Κόκκινος, Γεωργία Αθανασοπούλου, Ιωάννη Βολάκο, Δημήτρη Πόκα, Γεώργιο Μπουφίδη, Αθανάσιο Γρεβενίτη, Σοφία Σταυράκου, Ιωάννη Κοντοράβδη, Ελένη Ντέντε, καθώς και το προσωπικό της κινητής μονάδας, οι γονείς που εθελοντικά συνέδραμαν το έργο των γιατρών, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και ο Δήμαρχος κ. Ι. Γρυπιώτης που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση της δράσης.

Ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Π.Ε. Λακωνικής εύχονται να πραγματοποιηθούν σύντομα αντίστοιχα προγράμματα προληπτικής ιατρικής με στόχο την προάσπιση και την προώθηση της αγωγής υγείας των παιδιών.