Δήμος Ευρώτα


Μήνυμα εθελοντισμού στον Δήμο Ευρώτα

 

Ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ υλοποιεί το έργο «YouthLabForEnvironment» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ κατά το οποίο θα φιλοξενηθούν 39 φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εθελοντικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Η διάρκεια παραμονής τους στον Δήμο Ευρώτα θα είναι 6 ημέρες, από τις 15 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή άτομα από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να αλληλεπιδράσουν με τα καίρια περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν θεωρητικά και πρακτικά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει μια προσπάθεια συνεργασίας των φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναγωγή του έργου τους σε ένα διεθνές επίπεδο.

Βασισμένο στην αρμονική συμβίωση και τη συνεργασία νέων ανθρώπων από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, στο πρόγραμμα “Youth Lab for Environment” συμμετέχουν επτά χώρες, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία.

Ο Ευρώτας επελέγη, ως τόπος διεξαγωγής του προγράμματος, δεδομένης της πλούσιας βιοποικιλότητας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δέλτα του Ποταμού Ευρώτα, το οποίο αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υδροβιότοπους στη Νότια Ελλάδα.

Φιλοδοξία του Δήμου Ευρώτα είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η προβολή του Δήμου και της πολιτισμικής του παράδοσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η προώθηση της αξίας του εθελοντισμού.