Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης

Το απόγευμα της Κυριακή 3-1-2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Το Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς που καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά.

Αρχικά ο Δ/ντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Εν συνεχεία, ο κος Αθανάσιος Ρουμελιώτης, Θεολόγος Εκπαιδευτικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, αναφέρθηκε στην έννοια της προσφοράς και στην σπουδαιότητά της την δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως, ώστε οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν την φροντίδα που έχουν ανάγκη, ενώ επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο χαρακτηρίζοντας τον στυλοβάτη των Ιδρυμάτων.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Λακωνικού Ωδείου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού, κας Ηλέκτρας Βλαχονικολού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Με αφορμή το παράδειγμα των Πρωτοπλάστων, ανέφερε ότι ο άνθρωπος όταν έχει κοντά του τον Θεό, δεν φοβάται.

Επίσης επισήμανε ότι ο άνθρωπος εισπράττει μεγάλη χαρά όταν προσφέρει απλόχερα την βοήθειά του και ιδιαίτερα όταν αυτή δίνεται στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε επίσης στους ομογενείς μας καθώς και σε όλους όσοι στάθηκαν κοντά στο Ίδρυμα και βοήθησαν με τον τρόπο τους. Εν συνεχεία ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο ομογενής μας, κος Ευστάθιος Βαλιώτης, που έτυχε το φλουρί και δέχθηκε ως δώρο ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του Ιδρύματος με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής, κος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ – Ταξίαρχος, κος Δημήτριος Σκορδάς, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης, κος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο κος Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μυστρά, κος Δημήτριος Αποστολάκος, η Δ/ντρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, κα Ευδοξία Παπαγεωργίου, ο Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, κος Ιωάννης Σαϊτάκης, ο ομογενής μας και μεγάλος δωρητής κος Ευστάθιος Βαλιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

==========================

Κοπή Βασιλόπιτας εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης

Το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε στο Επισκοπείο τη Βασιλόπιτα των εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Πρωτοσυγκελλεύοντα π. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Συμεών Παπαγεωργίου, άλλων κληρικών και των λαϊκών εργαζομένων.

Αμέσως μετά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για την αξία του χρόνου, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για την πνευματική ωφέλεια και την ψυχική θωράκισή μας.

Στη συνέχεια ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

 Κατακλείοντας την ομιλία του, προέτρεψε τους κληρικούς και λαϊκούς εργαζόμενους να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, έτσι ώστε κανείς να μην αποχωρεί δυσαρεστημένος.