Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 1/1/2018


H Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης


Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για το πολύτιμο αγαθό του χρόνου τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε, για να δώσουμε νόημα στη ζωή μας και να έρθουμε πιο κοντά με τον Δημιουργό μας.


Τόνισε δε ότι για να εκμεταλλευτούμε σωστά τον χρόνο θα πρέπει να γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας και τον Θεό.

Κάλαντα από τη Φιλαρμονική στο Επισκοπείο


Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε υγεία, χαρά, προκοπή και εκπλήρωση των στόχων του καθενός.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις Βασιλόπιτες στο Διοικητήριο Λακωνίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος.

=======