Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Σπάρτης και κοπή της πρώτης Βασιλόπιτας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς 31/12/2015 και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, στο φερώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό ναό στις εργατικές κατοικίες Σπάρτης, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή αρκετών Ιερέων της ευρύτερης περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδ. εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ο οποίος τόνισε ότι από την εποχή του Αϊ-Βασίλη και του Σάντα Κλάους, που συμβολίζουν το καταναλωτισμό και την ευδαιμονία, θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή του Μεγάλου Βασιλείου, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπίας και αγάπης.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους. Στην ομιλία του ευχήθηκε υγεία και προκοπή, ενώ προέτρεψε το εκκλησίασμα να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την πίστη του στο Θεό, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών.

Παράλληλα επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να θωρακίσουμε την ψυχή μας, για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, η οποία πρέπει να είναι ο στόχος κάθε Χριστιανού.